Zatvori
Menu
Rješenja za sve carinske postupke u RH i EU

TLM / aCS / Intrastat

Anada Vam nudi sve potrebno za carinsko poslovanje unutar EU. Od carinjenja robe do vođenja carinskih skladišta i sve kombinacije između. Možete sami voditi kompletnu proceduru i carinjenja i skladištenja (najbolja i najisplativija opcija, definitivno naša preporuka) ili npr. možete samo voditi skladište, a prepustiti otpremniku samo carinjenje.

Anada carinske aplikacije

Anada carinske aplikacije su modularni sustavi koji rade u Microsoft Windows okolini, a sastoje se od serverske komponente (MS Windows, MS Windows Server), baze podataka (MS-SQL, ORACLE...) i klijenta (MS Windows, MS Windows Server).

Korištenjem najnovijih tehnologija, od samog početka su razvijane kao kao moderne klijent – server aplikacije i kao takve su apsolutno skalabilne - svaka je testirana s više od 40 klijentskih računala u paralelnom radu bez ikakvih problema.

Postoji nekoliko načina instalacija samih sustava:

  • Sve tri komponente instalirane na jednom računalu
  • Svaka komponenta na svojem računalu (jedan server, jedna baza i neograničen broj klijenata)
  • Serverska komponenta i baza podataka na jednom računalu dok se klijenti instaliraju na računalima krajnjih korisnika (npr. deklaranata)
  • Hosting serverske komponente i baze podataka u Anada Cloud Okolini, dok bi kod vas bili instalirani samo klijenti

aCS

Carinska skladišta

Aplikacija za vođenje (privatnog i/ili javnog) carinskog skladišta namjenjena je izradi dokumentacije i praćenju evidencije vezane uz smještaj i otkup robe sa carinskog skladišta.

Ukratko o carinskom skladištu:

Carinsko skladište je prethodno odobreno mjesto na kojem se smješta roba koja nema status robe Zajednice i koja ne podliježe obvezi plaćanja uvoznih davanja kao niti mjerama trgovinske politike (izuzev mjera koje se odnose na unos robe na carinsko područje), sve dok se nalazi u tom skladištu. Na taj način odgađa se naplata uvoznih davanja sve do trenutka puštanja robe u slobodan promet.

Postupak carinskog skladištenja započinje smještajem robe u carinsko skladište, a završava odobravanjem drugog carinskog postupanja ili uporabe robe. Sukladno čl.238 CZU nema ograničenja vremena u kojem roba može ostati u postupku smještaja. Roba se smješta u carinsko skladište isključivo podnošenjem carinske deklaracije za postupak carinskog skladištenja.

Uključeni moduli:

(Odaberite modul kako biste otišli na pripadajuću stranicu)