ICS

ICS - Import Control System - sustav nadzora uvoza

Ministarstvo financija, Carinska uprava s danom pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji počinje i s primjenom ICS sustava (Import Control System), odnosno uvodi Sustav kontrole uvoza Zajednice.
Za svu robu koja ulazi u carinski teritorij EU moraju se provesti uvozne formalnosti, uključujući i sigurnosno-zaštitnu analizu rizika. U tu svrhu ulaznoj carinarnici se podnosi ulazna sigurnosna skraćena deklaracija koja obuhvaća podatke neophodne za analizu rizika i pravilnu provedbu carinskog nadzora prvenstveno za sigurnosno relevantne svrhe.
Proces podnošenja sigurnosne skraćene deklaracije, te provedba sigurnosno-zaštitne analize rizika nad podacima koji su sadržani u toj deklaraciji obavlja se korištenjem računalne tehnologije u okviru novog trans-europskog carinskog sustava kontrole uvoza, što podrazumijeva elektronsku komunikaciju gospodarstvenika i carine.
Kako bi gospodarski subjekti ostvarili sve prednosti takvog sustava moraju se povezati s Informacijskim sustavom Carinske uprave na način koji omogućuje slanje elektroničkih poruka propisanog oblika i sadržaja.

Anada već ima spreman modul za ICS!
Osigurajte svoje rješenje za carinsko poslovanje u EU već danas!


Anada ICS Najave - Prikaz ekrana

Anada ICS Prijave - Prikaz ekrana

Online podrška

EurTradeNet

Anada d.o.o. je član EurTradeNeta, europske udruge pružatelja usluga i poslovnih rješenja povezanih s carinskim poslovanjem. To je jedinstvena mreža znanja o upravljanju informacijama i komunikacijskim rješenjima kako bi se osigurala najučinkovitija primjena e-Carina širom Europe.

Kontakt

A:
    Rapska 46a
    10000 Zagreb
    Hrvatska 

T:
    +385 1 6441 963
    +385 1 6441 964

F: 
    +385 1 6441 965

E:
    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.