EMCS - Excise Movement Control System - Praćenje kretanja trošarinske robe

Ministarstvo financija, Carinska uprava s 1. ožujka 2013. godine započinje s nacionalnom primjenom EMCS sustava, odnosno elektroničkog sustava kontrole kretanja trošarinskih proizvoda.
Nacionalna primjena EMCS sustava predstavlja najvažniji korak u pripremi hrvatskog trošarinskog sustava provedbenim zahtjevima pravne stečevine Europske unije u području trošarinskog oporezivanja i nadzora kretanja trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine na području Europske unije.
Primjena EMCS sustava zahtjeva prilagodbui gospodarskih subjekata koji posluju s trošarinskim proizvodima u sustavu odgode plaćanja trošarine.
Naime, uvođenje elektroničkog praćenja i kontrole kretanja trošarinskih proizvoda koji se kreću u sustavu odgode plaćanja trošarine podrazumijeva prelazak s papirnog na elektroničko poslovanje kako Carinske uprave, kao poreznog tijela, tako i uključenih gospodarskih subjekata.

 

Anada već ima spreman modul za EMCS!
Osigurajte svoje rješenje za carinsko poslovanje u EU već danas!


Anada EMCS Dokument - Prikaz ekrana

Anada EMCS Poruka - Prikaz ekrana

Online podrška

EurTradeNet

Anada d.o.o. je član EurTradeNeta, europske udruge pružatelja usluga i poslovnih rješenja povezanih s carinskim poslovanjem. To je jedinstvena mreža znanja o upravljanju informacijama i komunikacijskim rješenjima kako bi se osigurala najučinkovitija primjena e-Carina širom Europe.

Kontakt

A:
    Rapska 46a
    10000 Zagreb
    Hrvatska 

T:
    +385 1 6441 963
    +385 1 6441 964

F: 
    +385 1 6441 965

E:
    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.