Vrsta robe za koju se odobrava pojednostavljeno deklariranje

Kada se ovlaštenom primatelju izdaje odobrenje i za pojednostavljeni postupak deklariranja temeljem knjigovodstvenih zapisa, isto mora sadržavati i vrstu robe za koju se odobrava pojednostavljenje.

Sukladno tome, uz zahtjev za izdavanje odobrenja, podnositelj zahtjeva je dužan priložiti i popis robe za koju se zahtijeva pojednostavljeni postupak deklariranja. Prije podnošenja zahtjeva Središnjem uredu Carinske uprave, nadležna carinarnica je dužna ovjeriti podneseni popis. Također, ako u tijeku važenja odobrenja, korisnik odobrenja želi izmijeniti ili dopuniti popis robe za koju je odobreno pojednostavljeno deklariranje, nadležna carinarnica na zahtjev ovlaštenog primatelja, ovjerava izmjenu ili dopunu popisa robe, bez potrebe za mijenjanjem izvornog odobrenja.

 

Online podrška

EurTradeNet

Anada d.o.o. je član EurTradeNeta, europske udruge pružatelja usluga i poslovnih rješenja povezanih s carinskim poslovanjem. To je jedinstvena mreža znanja o upravljanju informacijama i komunikacijskim rješenjima kako bi se osigurala najučinkovitija primjena e-Carina širom Europe.

Kontakt

A:
    Rapska 46a
    10000 Zagreb
    Hrvatska 

T:
    +385 1 6441 963
    +385 1 6441 964

F: 
    +385 1 6441 965

E:
    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.